Autoradio verwijderen

Autoradio verwijderen

Een autoradio zit vaak geklemd in de opening voor de radio, de bracket. Een slot zal de radio in de bracket vastklemmen. Wilt u uw autoradio verwijderen om er een nieuwe in te plaatsen, dan kan dit makkelijk zonder dat u hiervoor uw wagen moet slopen!

autoradio verwijderenGereedschap

Er zijn twee eenvoudige manieren om een autoradio verwijderen: met pennen of met sleutels. De twee U-vormige pennen klikken in het front van de radio, en met wat trekwerk haalt u de radio uit uw dashboard. Deze pennen zijn vaak meegeleverd bij aankoop, maar gaan vaak verloren. Bij een autoshop kunt u ze goedkoop aanschaffen.

Bij een nieuwe radio zitten twee sleutels om uw oude te verwijderen. Indien dit allemaal niet lukt dan zijn er creatieve oplossingen om de autoradio verwijderen. Zolang het maar plat en sterk is. Twee dunne platte schroevendraaiers bijvoorbeeld of vier metalen satépennen werkt ook.

Let op: soms moet je achteraan een extra plug inpluggen om ook een audio-jack te activeren op je autoradio. Let goed op dat je dit doet alvorens de montage te starten, anders zal je dus geen gebruik kunnen maken van een koptelefoon op je autoradio – wat bijvoorbeeld in stationaire stand vaak een beter geluid geeft dan de vaak goedkope speakers in een auto, natuurlijk.

Het lukt echt niet

Wie een autoradio verwijderen maar een bangelijke werkje vindt kan natuurlijk altijd langs bij uw garagist. Zij hebben materiaal genoeg liggen op in een wip en zonder schade de autoradio verwijderen. Vooral wie zijn autoradio wilt doorverkopen, haalt hem het liefst zonder brokken uit. Maar nog belangrijker is natuurlijk het niet beschadigen van je dashboard – dit kan namelijk de waarde van je auto stevig beïnvloeden. Liever €50 betalen aan een expert die het proper uitvoert, dan honderden Euro’s waardeverlies op je auto nemen, natuurlijk!